Телешко задушено с крем от чесън

Ароматно и апетитно
Източник: Бон Апети
Дата: 04.02.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г телешки шол
500 мл тъмна бира
80 мл зехтин
2 глави лук
2 моркова
2 стръка мащерка
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване

за крема от чесън:
2 глави чесън
150 мл животинска сметана
100 мл прясно мляко
50 мл зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешко задушено с крем от чесън
Месото се реже на големи кубчета. Овкусява се със сол и черен пипер, овалва се в брашно, изтупва се от излишното и се пържи до златисто, на два пъти, в загретия зехтин. Изважда се.
2
Телешко задушено с крем от чесън 2
В същия съд се запържват лукът и морковите, нарязани на кубчета.
3
Телешко задушено с крем от чесън 3
Прибавят се клонките мащерка, налива се бирата и се връща месото.
4
Телешко задушено с крем от чесън 4
Наливат се 700 мл вода и се овкусява със сол и черен пипер. Готви се под капак, докато месото омекне – около 3 часа.
5
Телешко задушено с крем от чесън 5
Чесънът се обелва и се пържи в зехтина на умерен огън, докато се карамелизира и се сготви напълно, трябва да стане мек. Отцежда се.
6
Телешко задушено с крем от чесън 6
Сметаната и млякото се загряват на умерен огън. Пускат се скилидките чесън и се готвят около 5 минути.
7
Телешко задушено с крем от чесън 7
Посолява се и се пасира.
8
Телешко задушено с крем от чесън 8
Сготвеното телешко се поднася с чесновия крем и с наситнен магданоз.



Съвет:
Зехтинът от пърженето на чесъна е ароматизиран много добре, може да го ползвате за овкусяване на салати.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2018
Мнооого ми хареса, страхотна рецепта.
2.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2017
На мен също сосът ми се получи доста като количество, но пък беше много вкусно задушено.
1.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2017
Приготвих задушеното, но сосът се оказа твърде рядък и в по-голямо количество от очакваното, затова пуснах в тенджерата няколко пресни картофчета. Кремът от чесън се получи с перфектна гъстота и вкус. Ароматизираният зехтин веднага влезе в употреба.)))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: