Телешко задушено с крем от чесън

Дата: 25.02.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г телешки шол
500 мл тъмна бира
80 мл зехтин
2 глави лук
2 моркова
2 стръка мащерка
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
за крема от чесън:
2 глави чесън
150 мл животинска сметана
100 мл прясно мляко
50 мл зехтин
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Телешко задушено с крем от чесънМесото се реже на големи кубчета. Овкусява се със сол и черен пипер, овалва се в брашно, изтупва се от излишното и се пържи до златисто, на два пъти, в загретия зехтин. Изважда се.
2
Телешко задушено с крем от чесън 2В същия съд се запържват лукът и морковите, нарязани на кубчета.
3
Телешко задушено с крем от чесън 3Прибавят се клонките мащерка, налива се бирата и се връща месото.
4
Телешко задушено с крем от чесън 4Наливат се 700 мл вода и се овкусява със сол и черен пипер. Готви се под капак, докато месото омекне – около 3 часа.
5
Телешко задушено с крем от чесън 5Чесънът се обелва и се пържи в зехтина на умерен огън, докато се карамелизира и се сготви напълно, трябва да стане мек. Отцежда се.
6
Телешко задушено с крем от чесън 6Сметаната и млякото се загряват на умерен огън. Пускат се скилидките чесън и се готвят около 5 минути.
7
Телешко задушено с крем от чесън 7Посолява се и се пасира.
8
Телешко задушено с крем от чесън 8Сготвеното телешко се поднася с чесновия крем и с наситнен магданоз.



Съвет:
Зехтинът от пърженето на чесъна е ароматизиран много добре, може да го ползвате за овкусяване на салати.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2018
Мнооого ми хареса, страхотна рецепта.
2.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2017
На мен също сосът ми се получи доста като количество, но пък беше много вкусно задушено.
1.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2017
Приготвих задушеното, но сосът се оказа твърде рядък и в по-голямо количество от очакваното, затова пуснах в тенджерата няколко пресни картофчета. Кремът от чесън се получи с перфектна гъстота и вкус. Ароматизираният зехтин веднага влезе в употреба.)))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Галина Липчева се регистрира в сайта.
MimolinaG се регистрира в сайта.
Mlakni Bechovek се регистрира в сайта.
Малина публикува рецептата Багети по френски
Даниела Китева се регистрира в сайта.
Mariyana Petrova коментира рецептата Паста с кайма и горчица
Katja Männing се регистрира в сайта.
doseva6 коментира рецептата Полумесеци
Станислава коментира рецептата Тутманик
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта