Телешко задушено с крем от чесън

Дата: 25.02.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г телешки шол
500 мл тъмна бира
80 мл зехтин
2 глави лук
2 моркова
2 стръка мащерка
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
за крема от чесън:
2 глави чесън
150 мл животинска сметана
100 мл прясно мляко
50 мл зехтин
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Телешко задушено с крем от чесънМесото се реже на големи кубчета. Овкусява се със сол и черен пипер, овалва се в брашно, изтупва се от излишното и се пържи до златисто, на два пъти, в загретия зехтин. Изважда се.
2
Телешко задушено с крем от чесън 2В същия съд се запържват лукът и морковите, нарязани на кубчета.
3
Телешко задушено с крем от чесън 3Прибавят се клонките мащерка, налива се бирата и се връща месото.
4
Телешко задушено с крем от чесън 4Наливат се 700 мл вода и се овкусява със сол и черен пипер. Готви се под капак, докато месото омекне – около 3 часа.
5
Телешко задушено с крем от чесън 5Чесънът се обелва и се пържи в зехтина на умерен огън, докато се карамелизира и се сготви напълно, трябва да стане мек. Отцежда се.
6
Телешко задушено с крем от чесън 6Сметаната и млякото се загряват на умерен огън. Пускат се скилидките чесън и се готвят около 5 минути.
7
Телешко задушено с крем от чесън 7Посолява се и се пасира.
8
Телешко задушено с крем от чесън 8Сготвеното телешко се поднася с чесновия крем и с наситнен магданоз.



Съвет:
Зехтинът от пърженето на чесъна е ароматизиран много добре, може да го ползвате за овкусяване на салати.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2018
Мнооого ми хареса, страхотна рецепта.
2.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2017
На мен също сосът ми се получи доста като количество, но пък беше много вкусно задушено.
1.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2017
Приготвих задушеното, но сосът се оказа твърде рядък и в по-голямо количество от очакваното, затова пуснах в тенджерата няколко пресни картофчета. Кремът от чесън се получи с перфектна гъстота и вкус. Ароматизираният зехтин веднага влезе в употреба.)))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


234 ДУШИ ОНЛАЙН
milenka коментира рецептата Орехова торта с мока крем
Нина СК коментира рецептата Тарт с лешници и круши
Цеца Брънчева се регистрира в сайта.
Mina Penkova Pette Sezona се регистрира в сайта.
Диана Игнатска коментира рецептата Салата „Цезар“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта