Пролетни сарми

Сармички за вегани
Източник: Marsssika
ТИТЛА: Чирак
Дата: 06.05.2015
Пролетни сарми
 
Необходими продукти:
200 г киноа
2 средно големи моркова
1 средно голяма тиквичка
1 глава лук
1 голяма маруля
олио
сол, черен пипер, девесил, целина, чубрица, куркум


Начин на приготвяне:
1
Накисвате киноата, измивате я добре и я варите около 20-30 минути.
2
Лукът се запържва леко в сгорещеното олио, добавят се морковите и тиквичката, нарязани на ленти, налива се вода и зеленчуците се оставят под капак, докато хубаво се задушат.
3
Когато зеленчуците омекнат, се добавят подправките и отцедената киноа, разбърква се добре и се оставя за още 5 минути на бавен огън, под капак, за да се смесят ароматите.
4
Ястието се оставя леко да се охлади, през това време се откъсват големите листа на марулята, измиват се добре и се подсушават.
5
Във всяко листо се слагат по 2-3 с. л. от сместа. Листото се сгъва и се закрепва с коктейлно шишче или с клечка за зъби.
Сармите се поднасят със свежа салата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: