Пудинг от грис с ягоди

Дата: 28.05.2012
Източник: Бон Апети
Пудинг от грис с ягоди
 
Необходими продукти:
150 г пшеничен грис
3 яйца
6 с. л. захар
750 мл прясно мляко
2 с. л. портокалов ликьор
2 ч. л. ванилова захар
500 г ягоди
150 г марципан
кората от 2 лайма
1–2 с. л. сок от лайм
листа мента за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Пудинг от грис с ягоди
Жълтъците на яйцата се отделят и се разбиват с 3 лъжици от млякото.

 


2
Пудинг от грис с ягоди 2
Останалото мляко се сварява с 4 лъжици захар. Добавя се грисът и се оставя да кипне.

 


3
Пудинг от грис с ягоди 3
Прибавят се жълтъците, разбърква се и се сваля от огъня. Подправя се със сока от лайм и се оставя да се охлади.

 

 


4
Пудинг от грис с ягоди 4
Белтъците се разбиват на сняг, заедно с останалата захар,  добавят се към охладената  смес и се слага настърганата кора от лайм.

 


5
Пудинг от грис с ягоди 5
Сместа се изсипва в 2 силиконови форми с по 6 дупки (предварително се намокрят със студена вода, за да се извади по-лесно десерта). Слага се в хладилник и се изстудява за 2 часа.

 


6
Пудинг от грис с ягоди 6
Ягодите се измиват, 6 се заделят настрана. Останалите се пасират с ликьора и ваниловата захар.

 


7
Пудинг от грис с ягоди 7
Марципанът се разточва (между фолио за свежо съхранение) и с помощта на малък ринг се изрязват 6 тънки кръга.

 


8
Пудинг от грис с ягоди 8
Заделените ягоди се обвиват в марципан и след това се разрязват надве.

 


9
Пудинг от грис с ягоди 9
Пудингът се обръща в чинии и се сервира с пасираните ягоди и ягодата в марципан. Украсява се с листа мента.


 


 


Съвет: Правят се 12 пудинга и се слагат по 2 във всяка порция.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.06.2017
Направих само пудинга без соса и стана много вкусен десерт. Получи се нещо разнообразно с най-обикновен грис.
1.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2013
супер ее мм..
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта