Пудинг парфе с шоколад и ориз

Източник: Бон Апети
Дата: 19.01.2004
Пудинг парфе с шоколад и ориз
 
Необходими продукти:
4 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. ориз
50 г шоколад
50 г краве масло
50 г стафиди
2–3 с. л. захар за изварената смес
1 пакетче суха сметана
4 с. л. извара
2 с. л. кисело мляко
2 с. л. захар за ориза
прясно мляко за сметаната
1–2 шепи корнфлейкс
4 с. л. захар за карамелизиране
олио за намазване


Начин на приготвяне:
1
Пудинг парфе с шоколад и ориз
Оризът се измива само веднъж, залива се с прясното мляко и се сварява. Прибавят се захарта, маслото и начупеният шоколад и се разбърква, докато се разтворят. Слагат се стафидите, отново се разбърква и се оставя да се охлади напълно.
2
Пудинг парфе с шоколад и ориз 2
Киселото мляко, изварата и захарта за крема се разбиват с миксер. Сметаната се разбива на сняг според указанията на опаковката и към нея се добавя приготвената изварена смес, като се разбърква внимателно със сладкарска шпатула, за да не спадне.
3
Пудинг парфе с шоколад и ориз 3
Захарта за карамелизирания корнфлейкс се кипва заедно с 2 с. л. вода в малка тенджера. Слага се натрошеният корнфлейкс и се пържи, докато захарта започне да се карамелизира. Готовият корнфлейкс се изсипва върху намаслена тавичка и се изчаква да се охлади.
4
Пудинг парфе с шоколад и ориз 4
Десертът се сервира в подходяща чаша, като на дъното се поставя от крема с изварата, покрива се с оризовия пудинг и отгоре се натрошава карамелизираният корнфлейкс.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: