Пуешки скалопини с грах и пресен лук

Крехко месце с гъби и зеленчуци
Източник: Бон Апети
Дата: 15.05.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г пуешко филе
400 г замразен грах
250 г кафяви печурки
200 мл пилешки бульон
150 мл бяло вино
60 мл зехтин
1 връзка пресен лук
1 с. л. брашно от манатарки
кората от 1 лимон
брашно за овалване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пуешки скалопини с грах и пресен лук
Пуешкото филе се реже на тънки парчета, овкусява се със сол и черен пипер и се овалва в брашно.
2
Пуешки скалопини с грах и пресен лук 2
Пържи се до златисто в половината от зехтина. Изважда се от съда.
3
Пуешки скалопини с грах и пресен лук 3
Гъбите се нарязват натънко и се запържват до златисто в останалия зехтин.
4
Пуешки скалопини с грах и пресен лук 4
Налива се виното и когато се изпари, се прибавят грахът, наситненият пресен лук, брашното от манатарки, сол, черен пипер и бульонът. Оставя се на огъня, докато сосът се сгъсти.
5
Пуешки скалопини с грах и пресен лук 5
Оттегля се от котлона, пуешкото се връща в съда, поръсва се с настърганата лимонова кора и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2016
Бързо и много вкусно ястие:-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: