Телешки шишчета в хлебчета „Наан“

Поднесени с интересен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 06.06.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г смляно телешко месо
20 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
1/2 малка глава лук
1/4 връзка пресен кориандър
кората от 1 лимон
4 с. л. фъстъчено масло
4 с. л. соев сос
4 с. л. олио
1 с. л. мед
1 ч. л. сухо чили
1/2 ч. л. сух кориандър
1/2 ч. л. черен пипер

за хляба:
350 г пълнозърнесто брашно
100 г бяло брашно
100 г кисело мляко
3 с. л. олио
1 с. л. захар
2 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол

за сервиране:
ягодов релиш
1 краставица
1/4 зелена салата



Начин на приготвяне:
1
Телешки шишчета в хлебчета „Наан“
Пресният и сухият кориандър се смилат в блендер, заедно с черния пипер, чилито, соевия сос, лука, чесъна, джинджифила и меда. Добавят се настърганата лимонова кора, олиото и фъстъченото масло, и се разбърква.
2
Телешки шишчета в хлебчета „Наан“ 2
Половината смес се сипва при месото и се разбърква.
3
Телешки шишчета в хлебчета „Наан“ 3
Каймата се оформя върху дървени шишчета.
4
Телешки шишчета в хлебчета „Наан“ 4
Подреждат се в тава и се пекат 10–15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
5
Телешки шишчета в хлебчета „Наан“ 5
Двата вида брашно се смесват с маята, захарта и солта. Добавят се киселото мляко, олиото и около 150 мл топла вода. Замесва се тесто и се оставя да втаса.
6
Телешки шишчета в хлебчета „Наан“ 6
Втасалото тесто се разделя на топки и отново се оставя да втаса. Всяка топка се разточва в кръгла форма и се запича на тиган от всяка страна.
7
Телешки шишчета в хлебчета „Наан“ 7
Краставиците се режат на гредички. Салатата се нарязва натънко. Шишчетата се поднасят в хляба, с ягодов релиш, фъстъчен сос, краставици и салата.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

20.06.2023
Ужасно вкусни:)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2016
с релиша са чудесни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


226 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: