Пуешки скалопини с пюре от тиквички

Дата: 04.04.2013
Източник: Бон Апети
Пуешки скалопини с пюре от тиквички
 
Необходими продукти:
600 г пуешко филе
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
за соса:
100 мл бяло вино
20 г краве масло
2 връзки пресен лук
кората от 2 лимона
1/2 връзка мащерка
сол и черен пипер на вкус
за пюрето от тиквички:
3 тиквички
1 картоф
2 скилидки чесън
200 мл пилешки бульон
40 г краве масло
1 с. л. зехтин
100 г сирене „Пармезан“
1 връзка копър
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Пуешки скалопини с пюре от тиквички
Тиквичките се измиват добре, нарязват се на кубчета и се запържват в маслото и зехтина. Прибавят се нарязаните наедро скилидки чесън.

 


2
Пуешки скалопини с пюре от тиквички 2
Налива се пилешкият бульон. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


3
Пуешки скалопини с пюре от тиквички 3
Картофът се обелва и се настъргва. Слага се при тиквичките и се готви докато и се свари.

 

 


4
Пуешки скалопини с пюре от тиквички 4
Сместа се изсипва в блендер и се пюрира. Прибавят се настърганият пармезан и наситненият копър и отново се пюрира.

 


5
Пуешки скалопини с пюре от тиквички 5
Пуешкото месо се нарязва на тънки филии. В купа се смесват брашното със сол и черен пипер. Месото се овалва в сместа и се пържи в сгорещения зехтин на два пъти. Изважда се.

 


6
Пуешки скалопини с пюре от тиквички 6
Пресният лук се почиства и нарязва наситно. Лимоните се измиват много добре и кората се настъргва. Листенцата мащерка се накъсват.

 


7
Пуешки скалопини с пюре от тиквички 7
В съда от пърженето на месото се слага маслото и се сипва нарязаният лук. Налива се виното. Прибавят се лимоновата кора и мащерката. Овкусява се със сол и черен пипер.

 

 


8
Пуешки скалопини с пюре от тиквички 8
В чиниии се прави канапе от пюрето, отгоре се слагат парчета месо и се залива със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

16.08.2013
Много вкусна, но доста завъртяна рецепта ;)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.08.2013
Разкошна рецепта! Изключително лек и добре балансиран вкус. Пуешкото остава сочно, а соса му придава много аромат. Пюрето също е много леко и ароматно. Аз пропуснах да добавя картоф което сигурно щеше да добави плътност, но на мен ми хареса и така.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Приготвих рецептата с пилешки филета и пак стана много вкусна. Но на мен ми отне около 1 час готвенето, а не 30мин.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


299 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
Silva Semova се регистрира в сайта.
Дарко публикува рецептата Тирамису
Ana Maria Petkova коментира рецептата Ягодово парфе
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта