Сьомгова пъстърва с кускус и киселец

Дата: 18.03.2020
Източник: Бон Апети
Сьомгова пъстърва с кускус и киселец
 
Необходими продукти:
1 сьомгова пъстърва (900 г)
2 с. л. зехтин
2 щипки суха мащерка
сол и черен пипер на вкус
за кускуса:
240 г кускус без варене
200 мл рибен бульон
1 връзка пресен лук
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
за соса:
1 връзка копър
1/2 с. л. дижонска горчица
2 с. л. заквасена сметана
100 мл рибен бульон
сол на вкус
за гарниране:
1 връзка пресен киселец
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Сьомгова пъстърва с кускус и киселец
Рибата се филетира. От филетата с пинсета се отстраняват костиците. Кожата също се отстранява. Филетата се овкусяват със сол, черен пипер и мащерката.

 


2
Сьомгова пъстърва с кускус и киселец 2
Нарязват се надве, намазват се със зехтина и се пържат в силно сгорещен тиган от двете страни закратко.

 


3
Сьомгова пъстърва с кускус и киселец 3
От костите и главата се прави бульон – слагат се в тенджера, налива се вода и се варят на слаб огън около 15 минути.

 


4
Сьомгова пъстърва с кускус и киселец 4
Кускусът се залива с рибния бульон.(Останалият бульон се замразява, като се отделя малко и за соса.) Наливат се и 2 с. л. от зехтина, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да набъбне – за около 10 минути.
 

5
Сьомгова пъстърва с кускус и киселец 5
Разбърква се и се овкусява със сол и черен пипер, прибавя се останалият зехтин и нарязаният наситно пресен лук.

 


6
Сьомгова пъстърва с кускус и киселец 6
Киселецът се почиства, листенцата се измиват и се подсушават. После се накъсват в купа и се овкусяват със сол, черен пипер и зехтина.
 

7
Сьомгова пъстърва с кускус и киселец 7
В купа се смесват горчицата, заквасената сметана, налива се горещият бульон и се прибавя наситненият копър. Посолява се.

 


8
Сьомгова пъстърва с кускус и киселец 8
В чинии се оформя канапе от кускуса, слагат се две парчета риба, върху нея киселец и отстрани от соса.


 




Съвет: След като направите бульона, не изхвърляйте костите, може да отделите месото и да се направи пастет или супа.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2015
Стана супер, само не сложих киселец.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта