Пуешко с коприва и ориз

Източник: Елена Миланова
ТИТЛА: Готвач
Дата: 03.04.2017
Пуешко с коприва и ориз
 
Необходими продукти:
1 пуешко бутче (около 850 г)
1 ч. ч. олио
2 глави лук
250 г ориз „Балдо“
150 г коприва
2-3 скилидки чесън
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бутчето се слага в по-голяма тава, полива се с олиото и се запича в загрята на 200 градуса фурна, докато се зачерви. Наливат се 2-3 чаши вода, температурата се намалява до 150 градуса и се пече до готовност на месото. Изважда се от фурната, обезкостява се и се разделя на парчета. Мазнината от печенето се пресипва в малка касерола.
2
Лукът се нарязва наситно и се задушава в заделената мазнина на средна температура, като се прибавя 1 щипка сол.
3
Оризът се измива със студена вода и се сипва към лука. Температурата на котлона се увеличава и оризът се запържва за 2-3 минути, като се разбърква непрекъснато.
4
Копривата се почиства, измива и се нарязва наситно. Прибавя се към месото, заедно с лука с ориз, и се разбърква. Долива се вода и се посолява.
5
Ястието се запича в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор) Оставя се да заври за 10 минути, след което фурната се изключва. Когато оризът поеме водата, се пробва дали е готов. Ако не е, процедурата се повтаря, като се долива още малко вода.
6
Чесънът се нарязва на тънки филийки, разпределя се по повърхността и се притиска в лъжичка в ориза, за да не е отгоре. Ястието се оставя за няколко минути в изключена фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: