Пурички с червено цвекло и сирене „Бри”

Източник: Марина Голева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 28.03.2015
Пурички с червено цвекло и сирене „Бри”
Пурички с червено цвекло и сирене „Бри”
Пурички с червено цвекло и сирене „Бри”
 
Необходими продукти:
400 г бяло брашно (+ 50 г за месене)
3 с. л. бадемово брашно
2 с. л. зехтин
1/2 пакетче суха мая
1 с. л. захар
200 мл прясно мляко
1/2 глава червено цвекло
1 яйце
50 г сирене „Бри”
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
За да приготвите тестото, първо разтворете маята в половината прясно мляко (като предварително затоплите млякото до около 40 градуса). Прибавете 1/2 ч. ч. брашно и захарта и разбъркайте добре, да се получи гъста каша. Оставете тестото да втаса.
2
Настържете цвеклото и нарежете на кубчета сирене „Бри”.
3
В тава оформете кладенче и прибавете останалото мляко, зехтина, настърганото цвекло, сиренето, бадемовото брашно и сол на вкус. Започнете да месите. Тестото трябва да стане меко и еластично. Оставете тестото да втаса, докато удвои обема си.
4
Разточете тестото на правоъгълник върху набрашнена повърхност. Разделете правоъгълника на квадрати и ги завийте като панделки.
5
Намажете пуричките с яйце отгоре и ги оставете да втасат отново. Изпечете ги за 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


159 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: