Пуйка сарма

Дата: 17.01.2013
Източник: Бон Апети
Пуйка сарма
 
Необходими продукти:
800 г пуешко филе
8 големи листа кисело зеле
200 г пушена сланина
3 глави лук
500 мл зелев сок
60 г краве масло
2 с. л. зехтин
4 жълтъка
сокът от 1 лимон
1/2 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
8 малки зелеви листа за тенджерата
 

Начин на приготвяне:
1
Пуйка сарма
Месото се нарязва на парчета от по 100 г.

 


2
Пуйка сарма 2
Лукът се наситнява и се запържва в зехтина и половината от маслото. Преди да се свали от огъня се поръсва червения пипер и се разбърква.

 


3
Пуйка сарма 3
Сланината се нарязва на много тънки резени. Всяко парче месо се овкусява със сол и черен пипер и се увива в резен сланина.

 

 


4
Пуйка сарма 4
Върху всеки зелев лист се слага по 1 с. л. от лука, поставя се парче месо, увито със сланина и се завиват 8 сарми.

 

 


5
Пуйка сарма 5
На дъното в тенджера се слагат няколко зелеви листа, отгоре се подреждат сармите и се завършва отново със зелеви листа.

 


6
Пуйка сарма 6
Притиска се с чиния и се налива сокът от зелето. Похлупва се и се готвят на умерен огън за около 1 час или до готовност. По време на готвенето се добавя останалото масло.

 

 


7
Пуйка сарма 7
Готовите сарми и листата се изваждат от тенджерата. Към сока от варенето се прибавят разбитите с лимоновия сок жълтъци. Бърка се за 2–3 минути на слаб огън.

 


8
Пуйка сарма 8
Сосът се овкусява с черен пипер и се дърпа от огъня.

 


9
Пуйка сарма 9
Сармите се сервират заляти със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Страхотна рецепта препоръчвам ви я!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта