Рататуи с грах и копъров сос

Дата: 09.11.2009
Източник: Бон Апети
Рататуи с грах и копъров сос
 
Необходими продукти:
200 г грах от консерва
1 скилидка чесън
4 стръка копър
200 мл сметана
сол и черен пипер на вкус
2 стръка мащерка
2 с. л. зехтин
2 домата
250 г патладжан
2 зелени чушки
2 червени чушки
1 глава лук
1 тиквичка
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Всички зеленчуци се режат на кубчета. Тиквичката, лукът и чушките се задушават за 5–6 минути в зехтина, добавя се патладжанът и се бърка още 3 минути.

2
Към сместа се добавят грахът, доматите и мащерка. Овкусява се със сол и пипер.

3
Сосът се приготвя, като се смесят сметаната, наситнените чесън и копър, овкусява се със сол и пипер и се оставя да ври 5 минути на слаб огън.

4
При сервиране зеленчуковото рататуи се поднася залято със соса. Украсява се с мащерка.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мария се регистрира в сайта.
Hristina Markova се регистрира в сайта.
Didi Nikolova се регистрира в сайта.
М. Томова коментира рецептата Питки със сирене
Yildiz Genchay се регистрира в сайта.
G. коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Irena Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта