Разядка от бакла

Ароматна и апетитна
Източник: Бон Апети
Дата: 27.10.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г бакла
70 мл студено пресован зехтин
2 скилидки чесън
4 стръка магданоз
2 ч. л. каперси
1 лимон
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. майоран
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Разядка от бакла
Баклата се накисва за 24 часа в 1 л вода, заедно със содата. Отцежда се, залива се с чиста вода и баклата се вари до готовност – за около 1 час.
2
Разядка от бакла 2
Отцежда се, обелва се и се слага в купа. Намачква се.
3
Разядка от бакла 3
Прибавят се майоранът, зехтинът, накълцаните чесън, каперси и магданоз, лимоновият сок, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се и се поднася с крекери или препечен хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: