Ремулада с целина

Дата: 09.02.2012
Източник: Бон Апети
Ремулада с целина
 
Необходими продукти:
1 глава целина (около 800 г)
2 ч. л. каперси
4–5 кисели краставички (60 г)
1 скилидка чесън
сокът от 1 лимон
1/2 връзка магданоз
за майонезата:
2 жълтъка
1–2 с. л. бял винен оцет
1 ч. л. дижонска горчица
125 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ремулада с целина
Целината се обелва и се настъргва на едро ренде.


2
Ремулада с целина 2
Слага за 2–3 минути в кипяща вода заедно с лимоновия сок (малко от сока се запазва за поръсване). След това се шокира в студена вода и се подсушава.


3
Ремулада с целина 3
Киселите краставички, каперсите и магданозът се нарязват и се смесват с целината.


4
Ремулада с целина 4
Всички продукти за майонезата се смесват и се пасират. Готовият сос се сипва при останалите продукти и се разбърква. Поръсва се със заделения лимонов сок и скълцаната скилидка чесън, отново се разбърква и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта