Ремулада с целина

Студен дип, подходящ за гарнитура към месо и сандвичи
Източник: Бон Апети
Дата: 09.02.2012
Ремулада с целина
 
Необходими продукти:
1 глава целина (около 800 г)
2 ч. л. каперси
4–5 кисели краставички (60 г)
1 скилидка чесън
сокът от 1 лимон
1/2 връзка магданоз

за майонезата:
2 жълтъка
1–2 с. л. бял винен оцет
1 ч. л. дижонска горчица
125 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ремулада с целина

Целината се обелва и се настъргва на едро ренде.


2
Ремулада с целина 2

Слага за 2–3 минути в кипяща вода заедно с лимоновия сок (малко от сока се запазва за поръсване). След това се шокира в студена вода и се подсушава.


3
Ремулада с целина 3

Киселите краставички, каперсите и магданозът се нарязват и се смесват с целината.


4
Ремулада с целина 4

Всички продукти за майонезата се смесват и се пасират. Готовият сос се сипва при останалите продукти и се разбърква. Поръсва се със заделения лимонов сок и скълцаната скилидка чесън, отново се разбърква и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


200 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: