Реване

Дата: 10.12.2014
Източник: Gergana Georgieva
ТИТЛА: Чирак
Реване
 
Необходими продукти:
за сиропа:
2 1/2 ч. ч. захар
2 1/2 ч. ч. вода
1/2 лимон
за реването:
3 яйца
1/2 ч. ч. захар
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. олио
3 с. л. брашно
1 ч. ч. грис
1 ч. л. сода за хляб
1/2 бакпулвер
кората от 1 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Първо се приготвя сиропът, за да има време да се охлади. Смесете водата и захарта и кипнете. Варете сиропа 5 минути на умерен огън, добавете лимона, нарязан на шайби и варете още 3 минути. Свалете от котлона и оставете да се охлади.
2
Разбийте яйцата със захарта до получаването на пищна пяна. Добавете киселото мляко, в което сте угасили содата бикарбонат.

3
При непрекъснато разбъркване сипете олиото. Постепенно се прибавят грисът, брашното, което сте пресяли с бакпулвера и настърганата лимонова кора.

4
Готовата смес се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто.

5
Реването се изважда от фурната и се залива с охладения захарен сироп, докато е още горещо.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


107 ДУШИ ОНЛАЙН
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта