Реване

Източник: Gergana Georgieva
ТИТЛА: Чирак
Дата: 10.12.2014
Реване
 
Необходими продукти:
за сиропа:
2 1/2 ч. ч. захар
2 1/2 ч. ч. вода
1/2 лимон

за реването:
3 яйца
1/2 ч. ч. захар
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. олио
3 с. л. брашно
1 ч. ч. грис
1 ч. л. сода за хляб
1/2 бакпулвер
кората от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Първо се приготвя сиропът, за да има време да се охлади. Смесете водата и захарта и кипнете. Варете сиропа 5 минути на умерен огън, добавете лимона, нарязан на шайби и варете още 3 минути. Свалете от котлона и оставете да се охлади.
2
Разбийте яйцата със захарта до получаването на пищна пяна. Добавете киселото мляко, в което сте угасили содата бикарбонат.

3
При непрекъснато разбъркване сипете олиото. Постепенно се прибавят грисът, брашното, което сте пресяли с бакпулвера и настърганата лимонова кора.

4
Готовата смес се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто.

5
Реването се изважда от фурната и се залива с охладения захарен сироп, докато е още горещо.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: