Риба с лайм и риган на дъска

Дата: 03.09.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 лаврака (по около 500 г)
1 лайм
50 мл зехтин
1/2 ч. л. риган
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Риба с лайм и риган на дъскаДве кедрови дъски се накисват във вода за 2–3 часа, като се притискат с нещо тежко, за да не изплуват.
2
Риба с лайм и риган на дъска 2Лавраците се филетират, но кожата не се отстранява.
3
Риба с лайм и риган на дъска 3Кората на лайма се настъргва и се смесва със сока от цитруса, зехтина, ригана и солта.
4
Риба с лайм и риган на дъска 4Рибата се намазва със сместа. Филетата се подреждат върху дъските с кожата надолу.
5
Риба с лайм и риган на дъска 5Дъските и рибата се слагат на скарата върху жарта и рибата се пече около 10–15 минути.
6
Риба с лайм и риган на дъска 6Преди да се поднесе, се маже с останалата смес с лайм.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2019
Да, Миглена.
1.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2018
Може ли рецептата да се изпълни във фурната?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георги Вучков се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Крем карамел с кафе
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта