Риба в лозови листа

Нестандартна и вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 29.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 пъстърви
200 г лозови листа (от буркан)
50 мл бяло вино
4 скилидки чесън
1/4 връзка магданоз
1 щипка сухо чили
сол и черен пипер на вкус
зехтин „Екстра върджин” за поливане

за кускуса:
300 г кускус без варене
1/4 връзка копър
1 лимон
4 с. л. зехтин „Екстра върджин”


Начин на приготвяне:
1
Риба в лозови листа
Половината от листата се подреждат в намазнена тава и се намазват със зехтин.
2
Риба в лозови листа 2
Рибата се филетира и се слага върху листата. Маже се със зехтин, овкусява се със сол, черен пипер, накълцан магданоз, сухо чили и нарязан на шайби чесън.
3
Риба в лозови листа 3
Налива се виното. Отгоре се подреждат останалите листа и се намазват със зехтин.
4
Риба в лозови листа 4
Пече се 12 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
5
Риба в лозови листа 5
Кускусът се залива с гореща вода, колкото да го покрие. Сипват се и 2 с. л. зехтин. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да се запари за 10 минути.
6
Риба в лозови листа 6
След това се разбърква с вилица и се овкусява с останалия зехтин, наситнен копър, настърганата лимонова кора и сол. Разбърква се.
7
Риба в лозови листа 7
Рибата се сервира въху кускуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: