Риба в лозови листа

Нестандартна и вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 29.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 пъстърви
200 г лозови листа (от буркан)
50 мл бяло вино
4 скилидки чесън
1/4 връзка магданоз
1 щипка сухо чили
сол и черен пипер на вкус
зехтин „Екстра върджин” за поливане

за кускуса:
300 г кускус без варене
1/4 връзка копър
1 лимон
4 с. л. зехтин „Екстра върджин”



Начин на приготвяне:
1
Риба в лозови листа
Половината от листата се подреждат в намазнена тава и се намазват със зехтин.
2
Риба в лозови листа 2
Рибата се филетира и се слага върху листата. Маже се със зехтин, овкусява се със сол, черен пипер, накълцан магданоз, сухо чили и нарязан на шайби чесън.
3
Риба в лозови листа 3
Налива се виното. Отгоре се подреждат останалите листа и се намазват със зехтин.
4
Риба в лозови листа 4
Пече се 12 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
5
Риба в лозови листа 5
Кускусът се залива с гореща вода, колкото да го покрие. Сипват се и 2 с. л. зехтин. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да се запари за 10 минути.
6
Риба в лозови листа 6
След това се разбърква с вилица и се овкусява с останалия зехтин, наситнен копър, настърганата лимонова кора и сол. Разбърква се.
7
Риба в лозови листа 7
Рибата се сервира въху кускуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


187 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: