Аспержи по милански

Лесна пролетна рецепта от италианската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 20.05.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 връзка зелени аспержи
60 г сирене „Пармезан“
40 г краве масло
2 яйца
2 с. л. червен винен оцет
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Аспержи по милански
Аспержите се почистват и се варят 3–4 минути в подсолена вода – трябва да останат леко твърди в средата.
2
Аспержи по милански 2
Изваждат се и се запържват за кратко в половината масло, като се овкусяват със сол и черен пипер.
3
Аспержи по милански 3
Яйцата се пошират във вода под точката на кипене с оцет. Пармезанът се настъргва.
4
Аспержи по милански 4
Останалото масло се загрява, докато стане с кафяв цвят и аромат на ядки, и се прецежда.
5
Аспержи по милански 5
Аспержите се сервират с настърган пармезан, поширано яйце и кафяво масло. Поръсват се с черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.05.2019
Вкусно
2.
Изпрати
лично съобщение

03.05.2017
Тази рецепта стана едно от любимите ни предястия. Препоръчвам!
1.
Изпрати
лично съобщение

28.07.2016
За пръв път готвя, а и честно казано за пръв път ям аспержи. Смятам, че си заслужава човек да опита.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: