Рибен пай с грах и спанак

Ефектен и засищащ
Източник: Бон Апети
Дата: 03.04.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г филе от сьомга
200 г филе от бяла риба
200 г морски дарове
100 г спанак
60 г брашно
500 мл прясно мляко
2 моркова
2 глави лук
4 с. л. зехтин
1 ч. л. горчица
сол и черен пипер на вкус

за пюрето:
1 кг картофи
400 г замразен грах
40 г сирене „Чедър“
кората от 1 лимон
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рибен пай с грах и спанак
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета, сваряват се и се намачкват.
2
Рибен пай с грах и спанак 2
Грахът се размразява, пюрира се и се разбърква с картофеното пюре.
3
Рибен пай с грах и спанак 3
Добавят се настърганите чедър и лимонова кора, и се посолява.
4
Рибен пай с грах и спанак 4
Морковите се настъргват, лукът се накълцва. Запържват се в зехтина.
5
Рибен пай с грах и спанак 5
Добавя се брашното и след като се запържи, се налива загрятото мляко.
6
Рибен пай с грах и спанак 6
Дърпа се от огъня. Слага се накълцният спанак, нарязаните на кубчета рибни филета и морските дарове, горчицата, сол и черен пипер.
7
Рибен пай с грах и спанак 7
Рибената смес се разпределя на дъното на тава за печене. Върху нея се разстила пюрето и отгоре се правят декоративни шарки.
8
Рибен пай с грах и спанак 8
Ястието се пече 45 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2016
На мен много ми хареса, тъй като не обичам спанак и морски дарове го направих без тях, но пак стана чудесно, всъщност вкусът определено е сполучлива комбинация от съставките :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: