Телешки дроб по венециански

Дата: 23.03.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за дроба:
700 г телешки дроб
60 г краве масло
40 мл зехтин
4 глави лук
1 стрък салвия
1 с. л. червен винен оцет
сол и черен пипер на вкус
за полентата:
250 г царевичен грис (за качамак)
70 г сирене „Пармезан“
40 г краве масло
1,1 л пилешки бульон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Телешки дроб по венецианскиЛукът се реже на полумесеци и се запържва в половината от маслото и от зехтина, като се посолява.
2
Телешки дроб по венециански 2Овкусява се с оцета и се готви, докато омекне и започне да се карамелизира. Изважда се.
3
Телешки дроб по венециански 3Дробът се реже на кубчета и се запържва в същия съд в останалите масло и зехтин.
4
Телешки дроб по венециански 4Прибавят се наситнената салвия, лукът, сол и пипер на вкус.
5
Телешки дроб по венециански 5Бульонът и маслото за полентата се кипват.
6
Телешки дроб по венециански 6Сипва се сместа за качамак, подправя се със сол и черен пипер и се готви при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти.
7
Телешки дроб по венециански 7Поръсва се с настъргания пармезан и се разбърква.
8
Телешки дроб по венециански 8Дробът се сервира върху полентата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2016
Аз полентата я пропуснах,но дробът стана много вкусен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта