Зеленчукови гювечета
Лора и Стоян
800 г нахут от консерва (2 консерви по 400 г) 80 г брашно от нахут 30 мл зехтин (+ за поливане) 1 малка глава лук 1 скилидка чесън 1/4 връзка магданоз 2 с. л. лимонов сок 1–2 с. л. хранителна мая 1/2 ч. л. суха мащерка 1/4 ч. л. кимион сол и черен пипер на вкус галета за овалване | за соса: 200 мл зеленчуков бульон 100 мл светла бира 30 мл светъл соев сос 20 мл зехтин 40 г каперси 1 с. л. едрозърнеста горчица 1 с. л. лимонов сок 1 с. л. брашно сол на вкус |
2. |
Изпрати
лично съобщение |
24.03.2016 Невена, използвали сме различни марки. Хранителна мая може да се намери в биомагазините, а също така може да се поръча и онлайн, например в магазини Зоя.
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
22.03.2016 Здравейте, Лора и Стоян! Рецептите ви са чудесни, много ви харесвам! Може ли да кажете от къде купувате хранителната мая и каква марка е?
|
“… Три дни яли, пили и се веселили. КРАЙ”. Краят, Дами и Господа, е само...
Голяма чаровница е зимата. И толкова разнолика. Може да е бяла или изцапана с кал...
През годините страстта към сладкишите не е подминала нито велики личности, нито пък световноизвестни филмови...
Наред с характерното очарование, което му е присъщо, всеки сезон носи и своите кулинарни предпочитания....
Вярата, грижата и доверието са в основата на ежедневния стремеж да бъдат създавани колбаси и...