Шницели от нахут

Поднасяме ги с ароматен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 21.03.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г нахут от консерва (2 консерви по 400 г)
80 г брашно от нахут
30 мл зехтин (+ за поливане)
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
1/4 връзка магданоз
2 с. л. лимонов сок
1–2 с. л. хранителна мая
1/2 ч. л. суха мащерка
1/4 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус
галета за овалване

за соса:
200 мл зеленчуков бульон
100 мл светла бира
30 мл светъл соев сос
20 мл зехтин
40 г каперси
1 с. л. едрозърнеста горчица
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. брашно
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Шницели от нахут
Нахутът се отцежда и се пасира с нарязания на четири лук, чесъна и накълцания магданоз.
2
Шницели от нахут 2
Добавят се лимоновият сок, зехтинът, сол, черен пирпер, кимионът, хранителната мая и мащерката.
3
Шницели от нахут 3
Малко по малко се сипва брашното и се разбърква.
4
Шницели от нахут 4
От сместа се оформят шницели и се овалват в галета.
5
Шницели от нахут 5
Поставят се в тава, застлана с пергаментова хартия.
6
Шницели от нахут 6
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 25 минути.
7
Шницели от нахут 7
Брашното за соса се запържва в зехтина до златисто.
8
Шницели от нахут 8
Налива се бирата, а когато алкохолът се изпари, се прибавят бульонът и горчицата.
9
Шницели от нахут 9
Накрая се добавят лимоновият сок, накълцаните каперси, соевият сос и се посолява. Готви се, докато се сгъсти.
10
Шницели от нахут 10
Шницелите се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

24.03.2016
Невена, използвали сме различни марки. Хранителна мая може да се намери в биомагазините, а също така може да се поръча и онлайн, например в магазини Зоя.
1.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2016
Здравейте, Лора и Стоян! Рецептите ви са чудесни, много ви харесвам! Може ли да кажете от къде купувате хранителната мая и каква марка е?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: