Кюфтенца от шкембе

По рецепта от италианската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 08.04.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г сварено телешко шкембе
150 г пушен колбас
100 г сирене „Грана падано“
120 мл прясно мляко
5 яйца
4 филии бял хляб
1 скилидка чесън
4 стръка магданоз
1 щипка индийско орехче
1 щипка лют пипер
сол и черен пипер на вкус
брашно и галета за овалване
олио за пържене на маслена баня

за соса:
400 г пасирани домати (от консерва)
30 мл зехтин
1 глава лук
1 скилидка чесън
1/2 ч. л. захар
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кюфтенца от шкембе
Хлябът се накисва в прясното мляко.
2
Кюфтенца от шкембе 2
Свареното шкембе и пушеният колбас се накълцват и се смесват в купа.
3
Кюфтенца от шкембе 3
Прибавят се настърганото сирене „Грана падано“ наситнените чесън и магданоз, отцеденият хляб, индийското орехче, лютият пипер, сол и черен пипер на вкус.
4
Кюфтенца от шкембе 4
Чукват се три яйца и се разбърква добре. Ако е нужно, се добавя още хляб или галета.
5
Кюфтенца от шкембе 5
От сместа се оформят малки топчета, които се овалват в брашно, потапят се в разбити яйца и накрая се овалват в галета.
6
Кюфтенца от шкембе 6
Пържат се на маслена баня и се отцеждат от излишната мазнина.
7
Кюфтенца от шкембе 7
Чесънът за соса се накълцва, а лукът се реже на кубчета. Запържват се в зехтина, сипват се доматите и се готви около 10 минути на слаб огън.
8
Кюфтенца от шкембе 8
Съдът се дърпа от котлона и сосът се овкусява със сол и захар. Кюфтенцата се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: