Шакшука с пилешки кюфтенца

Вкусно и богато основно
Източник: Бон Апети
Дата: 19.03.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пилешко филе
60 мл зехтин
1 яйце
2 скилидки чесън
1/2 връзка пресен лук
1 ч. л. кимион
1/2 ч. л. кориандър
сол и черен пипер на вкус

за соса:
700 г пасирани домати (от консерва)
250 г краве сирене
6 яйца
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
1 ч. л. кафява захар
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Шакшука с пилешки кюфтенца
Пилешкото месо се смила в месомелачка.
2
Шакшука с пилешки кюфтенца 2
Смесва се с наситнените пресен лук и скилидките чесън, яйцето, кимиона, кориандъра, сол и черен пипер на вкус. Прибавя се и половината зехтин и се замесва кайма.
3
Шакшука с пилешки кюфтенца 3
Оформят се малки кюфтета, които се пържат до златисто в останалия зехтин.
4
Шакшука с пилешки кюфтенца 4
Прибавят се червеният лук и 2 скилидки чесън, нарязани наситно, и се запържват за кратко.
5
Шакшука с пилешки кюфтенца 5
Наливат се доматите, овкусява се със захарта, ригана, сол, черен пипер и лютия червен пипер. Готви се на умерен огън около 5 минути.
6
Шакшука с пилешки кюфтенца 6
Чукват се яйцата, натрошава се сиренето, похлупва се и се готви, докато яйцата се забулят.
7
Шакшука с пилешки кюфтенца 7
Ястието се сервира с наситнен магданоз.




Съвет:
Може да прехвърлите ястието в тава, тогава да чукнете яйцата и да го запечете във фурна, докато яйцата се забулят.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2018
Интересно и богато ястие, хареса се вкъщи. Предполагам ще стане и със свински кюфтенца
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Френски багети
Николай се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: