Свинска вратна пържола с картофи на фурна

Източник: Ники
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 21.03.2016
Свинска вратна пържола с картофи на фурна
Свинска вратна пържола с картофи на фурна
Свинска вратна пържола с картофи на фурна
Свинска вратна пържола с картофи на фурна
Свинска вратна пържола с картофи на фурна
 
Необходими продукти:
6-8 бр. свински вратни пържоли
1 кг картофи
1 ч. ч. прясно мляко
1 кубче бульон
2-3 с. л. олио
100 мл вода
сол на вкус
подправки за месо по избор (по желание)
подправки за месо по избор (по желание)


Начин на приготвяне:
1
Накисвате пържолите за няколко часа в прясното мляко. Изваждате ги, посолявате ги и ги овкусявате с подправки за месо, по желание и на вкус. Натрошавате бульона и го добавяте към подправките. (Аз сложих и малко чубрица.)
2
Поръсвате месото с олио и оставяте пържолите за няколко часа в съд с капак. След това ги изваждате и ги нареждате в тава, плътно една до друга. Отново подправяме с малко сол и черен пипер и добавяме черен пипер на зърна. Поръсваме пържолите с олио и наливаме 1/2 ч. ч. вода (около 100 мл). Покриваме тавата с фолио и печем 50 минути в предварително загрята на 250 градуса фурна, след което отстраняваме фолиото и печем още 10 минути.
3
Обелваме картофите, нарязваме ги на пръчици и ги посоляваме. Добавяме подправки на вкус и малко олио, и разбъркваме добре. (Аз добавих и 2 щипки едро смлян чесън на прах.). Разпределяме овкусените картофи върху почти готовото месо. Отново покриваме тавата с фолио и печем още 20 минути. След това махаме фолиото и допичаме за 10-15 минути, докато картофите получат златиста коричка.


Съвети:
Месото може да се обезкости предварително и да се нареже на филета.

Ястието може да се приготви и с друг вид месо и да не е на пържоли. Аз съм го правила с пилешко и със свинско на едри хапки.

Подправките за овкусяване на месото може да изберете по ваш вкус - аз използвам черен пипер (млян и на зърна), кимион (млян и на зърна), къри, джинджифил, стрити сухи малки люти чушлета, чубрица и др.

Времето за печене зависи от фурната.

Да ви е вкусно! Стават превъзходни!

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2018
Понякога добавям към картофите и задушен лук и скилидка две чесън.
1.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2017
Изглежда и ухае дяволски вкусно. Как е на вкус, все още не съм на ясно. Това, както се вижда от снимката е гледка от тавата. Месото за сега е от долу. Надявам се да е станало. Благодаря за страхотната рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
bibi се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: