Миди с вино и чесън

Дата: 20.03.2016
Източник: Светлана
ТИТЛА: Чирак
Миди с вино и чесън Миди с вино и чесън
 
Необходими продукти:
1 кг пресни миди с черупки
300 мл сухо бяло вино
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1 малък домат
100 г краве масло
3 с. л. зехтин
1/2 кубче зеленчуков бульон
 

Начин на приготвяне:
1
Измивате мидите и ги почиствате добре с четка.
2
Наситнявате чесъна и лука.
3
Нарязвате месестата част на домата наситно.
4
Маслото и зехтинът се загряват и в тях се запържват доматите, лукът и чесънът.
5
Добавят се нарязаният магданоз, бульонът и виното и се оставя да заври за 2 минути.
6
След това се сипват мидите.
7
Съдът се похлупва и се готви 5-7 минути, докато мидите се отворят.
8
Разбъркват се и се поднасят.





Съвет:
Препоръчително е, мидите да се хапват, докато са топли.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Georgieva се регистрира в сайта.
Aleksandra Koleva се регистрира в сайта.
Petya Stoyanova се регистрира в сайта.
Elena Paseva се регистрира в сайта.
Tania Stoilova коментира рецептата Крем супа с картофи и праз
Violeta Boncheva Amudjiyan се регистрира в сайта.
Slantsev Tsvqt се регистрира в сайта.
Boryana Yordanova се регистрира в сайта.
KREMCHO публикува рецептата Крем супа от нахут и царевица
KREMCHO публикува рецептата Салата от земна ябълка
Dijan O\'Brien се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта