Рибена салата по иртишки

С печено цвекло, картофени шайби и кубчета яйца
Източник: Бон Апети
Дата: 29.01.2013
Рибена салата по иртишки
 
Необходими продукти:
600 г филе от риба треска
2 глави червено цвекло (средни)
3 яйца
2 картофа
150 г майонеза
100 г кисели краставички
2 скилидки чесън
2 стръка мащерка
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рибена салата по иртишки

Филето се овкусява със сол и черен пипер и се залива с половината от зехтина. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 10–12 минути. След това се охлажда.

 


2
Рибена салата по иртишки 2

Цвеклото се пече в загрята на 150 градуса фурна, за 2 часа, завито във фолио, овкусено със сол, черен пипер, останалия зехтин, чесън и мащерка. Охлажда се. После се настъргва и се изстисква през марля, като сокът няма да се ползва за рецептата.

 


3
Рибена салата по иртишки 3

Яйцата се сваряват за 9 минути и се заливат със студена вода. Охлаждат се и се нарязват на ситни кубчета. Картофът се сварява. Обелва се и се нарязва на шайби.

 


4
Рибена салата по иртишки 4

Киселите краставички се нарязват на много ситно.

 


5
Рибена салата по иртишки 5

Рибата се накъсва и се смесва с майонезата и киселите краставички. В чиния се слага от рибената смес, отгоре 2 шайби картоф и след това от цвеклото. Накрая се поръсва с яйцата.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: