Рибени бухтички със зеленчуци и сметанов сос

Още един интересен начин за приготвяне на рибно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 13.11.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г филе от пангасиус
1 глава лук
1 яйце
1 ч. л. къри
3 скилидки чесън
2 с. л. брашно
2 с. л. соев сос
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
олио за пържене на маслена баня

за зеленчуците:
4 моркова
3 стръка праз
2 с. л. олио
2 с. л. краве масло
1 щипка девесил
сол и черен пипер на вкус

за соса:
200 г заквасена сметана
1 с. л. дижонска горчица
сол на вкус

Бон Апети препоръчва:
Оризовото олио е универсално олио, което може да се използва във всичко - от салатни дресинги до пържене при висока температура. Съдържа витамини и антиоксиданти, нежно и леко. Може да помогне за понижаване на холестерола, засилва имунната система, бори се със свободните радикали.
 

Начин на приготвяне:
1
Рибени бухтички със зеленчуци и сметанов сос
Рибата се смила в блендер, лукът се настъргва и се смесват в голяма купа. Чуква се яйцето, прибавят се кърито, соевият сос, брашното, сол и черен пипер на вкус. Накрая се слага чесънът, направен на паста с малко сол и хубаво се разбърква.
2
Рибени бухтички със зеленчуци и сметанов сос 2
Морковите и празът се почистват и се нарязват на шайби. Морковите се запържват в сгорещените олио и масло, прибавя се празът и се посолява. Щом зеленчуците станат готови, се овкусяват с девесил и се дърпат от огъня.
3
Рибени бухтички със зеленчуци и сметанов сос 3
От рибената смес с помощта на две лъжици, потопени във вода, се оформят кюфтета.
4
Рибени бухтички със зеленчуци и сметанов сос 4
Овалват се в брашно и се пържат на маслена баня.
5
Рибени бухтички със зеленчуци и сметанов сос 5
Сметаната се смесва с горчицата и се овкусява със сол. Рибените бухти се сервират върху зеленчуците и се заливат със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


178 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: