Рибени шишчета

Поднесени със сос от цедено кисело мляко с босилек и пресни лук и чесън
Източник: Бон Апети
Дата: 02.08.2012
Рибени шишчета
 
Необходими продукти:
250 г филе от сьомга
250 г червен снапер
1 лимон
1 тиквичка
1 голяма червена чушка
3 с. л. песто
50 мл зехтин
сол и пипер меланж на вкус

за соса:
200 г цедено кисело мляко
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
кората от 1 лимон
листата от 1 стърк пресен босилек
1 с. л. зехтин
сол и пипер меланж на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рибени шишчета

Рибата се нарязва на тънки ленти, които се притискат леко с пръсти, за да се изтънят.

 


2
Рибени шишчета 2

Всяка се намазва с песто.

 


3
Рибени шишчета 3

После се навиват на рула (излизат около 20 броя) и се овкусяват със сол и пипер меланж.

 


4
Рибени шишчета 4

Тиквичката се нарязва на ленти с белачка, чушката – на дебели ленти, а лимона се нарязва на шайби с дебелина около 0,5 см, които се разрязват на четвъртинки.

 


5
Рибени шишчета 5

Нанизват се на шишчета като се редуват: навита на руло тиквичка, лимон, руло тиквичка, руло сьомга, червена чушка, лимон, тиквичка, руло риба и така докато се запълни цялото шишче. Така се нанизват и останалите.

 


6
Рибени шишчета 6

 Поливат се със зехтин, поръсват се с пипер меланж и се пекат на грил тиган до зачервяване.

 


7
Рибени шишчета 7

Лукът и чесънът се нарязват наситно, а кората на лимона се настъргва.

 


8
Рибени шишчета 8

Смесват се в купа и към тях се прибавят киселото мляко, зехтина, сол и пипер меланж. Накъсват се листенцата босилек и се разбърква.

 


9
Рибени шишчета 9

Шишчетата се поднасят със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: