Рибени шишчета

Дата: 02.08.2012
Източник: Бон Апети
Рибени шишчета
 
Необходими продукти:
250 г филе от сьомга
250 г червен снапер
1 лимон
1 тиквичка
1 голяма червена чушка
3 с. л. песто
50 мл зехтин
сол и пипер меланж на вкус
за соса:
200 г цедено кисело мляко
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
кората от 1 лимон
листата от 1 стърк пресен босилек
1 с. л. зехтин
сол и пипер меланж на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Рибени шишчета
Рибата се нарязва на тънки ленти, които се притискат леко с пръсти, за да се изтънят.

 


2
Рибени шишчета 2
Всяка се намазва с песто.

 


3
Рибени шишчета 3
После се навиват на рула (излизат около 20 броя) и се овкусяват със сол и пипер меланж.

 


4
Рибени шишчета 4
Тиквичката се нарязва на ленти с белачка, чушката – на дебели ленти, а лимона се нарязва на шайби с дебелина около 0,5 см, които се разрязват на четвъртинки.

 


5
Рибени шишчета 5
Нанизват се на шишчета като се редуват: навита на руло тиквичка, лимон, руло тиквичка, руло сьомга, червена чушка, лимон, тиквичка, руло риба и така докато се запълни цялото шишче. Така се нанизват и останалите.

 


6
Рибени шишчета 6
 Поливат се със зехтин, поръсват се с пипер меланж и се пекат на грил тиган до зачервяване.

 


7
Рибени шишчета 7
Лукът и чесънът се нарязват наситно, а кората на лимона се настъргва.

 


8
Рибени шишчета 8
Смесват се в купа и към тях се прибавят киселото мляко, зехтина, сол и пипер меланж. Накъсват се листенцата босилек и се разбърква.

 


9
Рибени шишчета 9
Шишчетата се поднасят със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


349 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта