Рибни тай кюфтета

Източник: Бон Апети
Дата: 14.04.2004
Рибни тай кюфтета
 
Необходими продукти:
500 г филе от бяла риба
2–3 с. л. соев сос
1/2 ч. л. сусамово масло
1 с. л. сусамово семе
нишесте и олио за паниране
1 стрък чесън
1 ч. л. сусам
1 ч. л. соев сос
1 ч. л. смлян кориандър
1 стерилизирана люта чушка
1 суха люта чушка
1 резен джинджифил (1 ч. л. смлян)
4 с. л. кокосови стърготини
10 ивици лимонова кора
сокът от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Рибни тай кюфтета
Лимоновите ивици се нарязват надребно, а кокосовите стърготини се поставят в купичка с 1 ч. л. вода.
2
Рибни тай кюфтета 2
Рибата се смила в робота заедно с джинджифила, лимоновата кора, лютите чушки, кориандъра, сусама, соевия сос и се ароматизира с кокосовата вода и чесъна.
3
Рибни тай кюфтета 3
Оформят се кюфтета, овалват се в нишесте и се пържат в загрята мазнина, докато се получи златиста коричка.
4
Рибни тай кюфтета 4
Сосът се приготвя, като сусамовото семе се запича, подправя се с маслото, соевия сос и лимоновия сок и се разбърква добре. Рибните кюфтетата се сервират заедно със соса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: