Сьомга в тесто

Източник: Бон Апети
Дата: 29.04.2004
Сьомга в тесто
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. грис
1 жълтък
масло за намазване

за тестото:
пудра захар
4 жълтъка
200–300 г краве масло (маргарин)
3 ч. ч. брашно

за плънката:
сок от 3 лимона
кората от 1 лимон
1 ч. л. черен пипер
100 г стерилизирани гъби
1 к. ч. орехи
300 г сьомга


Начин на приготвяне:
1
Сьомга в тесто
След като се омеси, тестото се разстила и с помощта на точилка се разточва кора с дебелина половин пръст. Върху нея се поставя шаблон на риба и с нож се изрязва на сантиметър от очертанията. Краищата на получената кора леко се сгъват нагоре, така че да се получат ръбове, за да не изтече плънката. Кората се оставя да отпочине, след което се пече 10–15 минути в нагорещена до 200 градуса фурна.
2
Сьомга в тесто 2
Останалото тесто се разстила и от него се изрязват форма на рибена глава и малки кръгчета. С тях се покрива плънката, така че кръгчетата да оформят люспите на рибата.
3
Сьомга в тесто 3
Приготвя се плънката, като всички продукти за нея се смесват и се разбъркват добре.
4
Сьомга в тесто 4
Преди да се разпредели плънката, изпечената кора се поръсва с грис.
5
Сьомга в тесто 5
Oформената риба се намазва с разбит жълтък, след което ястието се пече около 30 минути в предварително загрята до температура 150 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Katrin708 се регистрира в сайта.
Енчев се регистрира в сайта.
Silviya Chaneva се регистрира в сайта.
Kalesin се регистрира в сайта.
Дени Маринова коментира рецептата Меденки с пълнеж
gslavcheva се регистрира в сайта.
gzaxariev се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: