Сьомга в тесто

Дата: 29.04.2004
Източник: Бон Апети
Сьомга в тесто
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. грис
1 жълтък
масло за намазване
за тестото:
пудра захар
4 жълтъка
200–300 г краве масло (маргарин)
3 ч. ч. брашно
за плънката:
сок от 3 лимона
кората от 1 лимон
1 ч. л. черен пипер
100 г стерилизирани гъби
1 к. ч. орехи
300 г сьомга

Начин на приготвяне:
1
Сьомга в тестоСлед като се омеси, тестото се разстила и с помощта на точилка се разточва кора с дебелина половин пръст. Върху нея се поставя шаблон на риба и с нож се изрязва на сантиметър от очертанията. Краищата на получената кора леко се сгъват нагоре, така че да се получат ръбове, за да не изтече плънката. Кората се оставя да отпочине, след което се пече 10–15 минути в нагорещена до 200 градуса фурна.
2
Сьомга в тесто 2Останалото тесто се разстила и от него се изрязват форма на рибена глава и малки кръгчета. С тях се покрива плънката, така че кръгчетата да оформят люспите на рибата.
3
Сьомга в тесто 3Приготвя се плънката, като всички продукти за нея се смесват и се разбъркват добре.
4
Сьомга в тесто 4Преди да се разпредели плънката, изпечената кора се поръсва с грис.
5
Сьомга в тесто 5Oформената риба се намазва с разбит жълтък, след което ястието се пече около 30 минути в предварително загрята до температура 150 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Лили Стоянова коментира рецептата Лахмаджун
Антония коментира рецептата Гювечета
Teodora Gospodinova се регистрира в сайта.
Ирена Колева коментира рецептата Чийзкейк мъфини
Христо Дюлгеров коментира рецептата Макарони на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта