Ринд флайш с пюре от картофи

Дата: 02.10.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за телешкото:
1,2 кг телешки джолан без кост
1 глава лук
1 с. л. черен пипер на зърна
5 дафинови листа
1/4 глава целина
1 морков
сол и млян черен пипер на вкус
масло за намазване
за пюрето:
1 кг картофи
40 г краве масло
1 яйце
сол и черен пипер на вкус
за соса:
1 глава лук
1 с. л. захар
400 г пасирани домати от консерва
1 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Ринд флайш с пюре от картофиМесотото се залива със студена вода, оставя се да кипне и се отпенва.
2
Ринд флайш с пюре от картофи 2Добавят се нарязаните наедро лук, целина и морков, дафиновите листа и черният пипер, и се готви на слаб огън, докато месото омекне – около два часа и половина.
3
Ринд флайш с пюре от картофи 3След това месото се изважда, а бульонът се прецежда.
4
Ринд флайш с пюре от картофи 4Пюрето се приготвя като картофите се обелват, нарязват се наедро и се сваряват. Намачкват се с преса за картофи, докато са още топли и се смесват с маслото, яйцето, сол и черен пипер на вкус.
5
Ринд флайш с пюре от картофи 5Месото се накъсва, разпределя се в намаслена тава, овкусява се със сол и черен пипер, покрива се с пюрето и се запича за около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна.
6
Ринд флайш с пюре от картофи 6Сосът се приготвя като наситненият лук се запържва в олиото, добавя се захарта, наливат се доматите, подправя се със сол и черен пипер и се готви 15 минути на слаб огън.
7
Ринд флайш с пюре от картофи 7Ястието се поднася със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2014
Вкусно ястие. Доста време отнема подготовката на месото. Аз лично направих вместо доматен - гъбен сос.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


227 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта