Ризото с агнешко и джоджен

Дата: 21.04.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г ориз „Арборио“
300 г печено агнешко
2 стръка пресен чесън
1 връзка пресен лук
3 малки моркова
1/2 връзка джоджен
100 мл вермут
800 мл телешки бульон
50 г краве масло
30 мл зехтин
80 г сирене „Пармезан“
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ризото с агнешко и джодженЛукът, чесънът и морковите се нарязват наситно и се запържват в зехтина.
2
Ризото с агнешко и джоджен 2Добавя се оризът, разбърква се и се налива вермутът.
3
Ризото с агнешко и джоджен 3Щом алкохолът се изпари, постепенно и при непрекъснато бъркане се сипва и бульонът.
4
Ризото с агнешко и джоджен 4Дърпа се от огъня и се прибавя обезкостеното и нарязано наситно месо.
5
Ризото с агнешко и джоджен 5Слагат се маслото, настърганият пармезан и наситненият джоджен, и се овкусява със сол и черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2014
Такива яденета съм ги нарекал \"Намерих в хладилника\" :-) Периодично импровизирам и \"почиствам\" хладилника.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


189 ДУШИ ОНЛАЙН
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта