Ризото с гъби

Леко, ароматно и приятно предложение
Източник: svetla
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 19.07.2023
Ризото с гъби
 
Необходими продукти:
400 г ориз „Арборио“
500 г пресни печурки
1 глава лук
1 морков
5 сушени мариновани домата
1 сушена люта чушка
2-3 скилидки чесън
200 мл бяло вино
1 л зеленчуков бульон
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
1 стрък розмарин
листа пресен риган


Начин на приготвяне:
1
Лукът и морковът се обелват, нарязват на ситно и в дълбок тиган се запържват в загретия зехтин с малко сол, докато омекнат.
2
Добавя се оризът, разбърква се, и щом леко се запържи, се налива виното. След като се абсорбира, се добавят наситнените домати, люта чушка и чесън.
3
Малко по малко и при непрестанно бъркане, се налива 800 мл от бульона – докато оризът стане почти готов.
4
Добавят се почистените и нарязани гъби, овкусява се със сол и черен пипер и при непрестанно бъркане се сипва останалата част от бульона, докато ориза стане кремообразен.
5
Ризото се поднася топло, поръсено по желание с пресен розмарин и риган.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: