Ризото с манатарки

Италианска кухня. Гости: Анна Лиза Саракко и Зохара Кампаньола
Източник: Бон Апети
Дата: 21.06.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г телешко месо с кост
1 стрък целина
1 глава лук
1 морков
1-2 дафинови листа
морска сол на вкус
500 г ориз "Арборио"
30 г краве масло
3 шепи сушени манатарки
2 моркова
1 стрък целина
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 в. ч. бяло вино
5-6 с. л. зехтин
1 с. л. настърган пармезан


Начин на приготвяне:
1
Ризото с манатарки
В тенджера се налива вода, слагат се обелената глава лук, почистеният морков, стрък целина и дафинов лист. Посолява се, добавя се месото и се вари около 1 1/2 часа.
2
Ризото с манатарки 2
Манатарките се слагат в дълбок съд, заливат се с гореща вода и се оставят да престоят, за да омекнат.
3
Ризото с манатарки 3
Морковът, лукът и целината се нарязват наедро. В нагорещен дълбок тиган се загрява зехтинът и в него се сипват нарязаните зеленчуци.
4
Ризото с манатарки 4
Добавят се скилидката чесън и отцедените от водата манатарки, разбърква се и се задушава около 10 минути.
5
Ризото с манатарки 5
След това се сипва оризът.
6
Ризото с манатарки 6
Налива се виното, разбърква се и се задушава, докато течността се редуцира.
7
Ризото с манатарки 7
Когато оризът започне да става прозрачен, постепенно се налива 1 черпак от сварения бульон, като се бърка.
8
Ризото с манатарки 8
Ястието се вари под капак, като периодично се налива от бульона. Трябва да поеме около 1 л бульон.
9
Ризото с манатарки 9
Когато оризът поеме цялото количество бульон, ризотото се оттегля от огъня, прибавя се маслото и се разбърква.
10
Ризото с манатарки 10
Накрая ястието се поръсва с настъргания пармезан и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2017
Нямах телешко месо и направих ризотото с телешки бульон (кубче). Въпреки това, резултатът беше много вкусен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: