Родопска картофена разядка

Източник: Бон Апети
Дата: 21.05.2010
Родопска картофена разядка
 
Необходими продукти:
6–7 картофа
100–150 г сирене
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
2 печени червени чушки
3 с. л. олио
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се добре.
2
Лукът и чесънът се нарязват наситно, а чушките – на кубчета.
3
Лукът се запържва в сгорещеното олио за около 2 минути. След това се прибавят чесънът и чушките. Разбърква се, пържи се не повече от 1 минута и се добавят отцедените картофи. Задушава се 3–4 минути, без да се разбърква.
4
Сиренето се нарязва на едри кубчета, прибавя се към останалите продукти и се разбърква. Когато сиренето започне да се разтопява, тиганът се оттегля от огъня. Разядката се сервира топла.
 
 
Съвет:
За повече аромат и вкус може да поръсите родопската разядка със самардала и сминдух – балкански подправки, характерни за Сливенско, Старозагорско, Казанлъшко и някои региони на Варненско. Ако смачкате с преса за картофено пюре тази разядка, може да я поднесете и като плънка за катми.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: