Хрупкави зеленчуци с пушена плънка

Източник: Бон Апети
Дата: 29.04.2010
Хрупкави зеленчуци с пушена плънка
 
Необходими продукти:
2 домата
2 тиквички
1 краставица
150 г пушен кашкавал
150 г пушено сирене
2 с. л. горчица
сол и черен пипер на вкус
300 г брашно
3 яйца
олио за маслена баня



Начин на приготвяне:
1
Зеленчуците се измиват, почистват се и се нарязват на тънки кръгчета с дебелина около половин сантиметър.
2
Кашкавалът се настъргва в купа и към него се прибавя нарязаното на парчета пушено сирене. Смесват се и се намачкват добре с вилица. Овкусява се с горчицата, сол и пипер.
3
Хапките се приготвят, като всяко зеленчуково кръгче се овалва в брашното и към него се залепва по 1 ч. л. от сместа. След това се потапя в разбитите яйца.
4
Така получените хапки се панират на маслена баня. Поднасят се леко охладени.
 
Съвети:
Към хапките може да бъде поднесен млечен сос, приготвен от 200 мл кисело мляко, 100 г майонеза и 3–4 стръка копър.
Освен на колелца зеленчуците могат да се нарежат и по диагонал.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: