Хрупкави зеленчуци с пушена плънка

Дата: 29.04.2010
Източник: Бон Апети
Хрупкави зеленчуци с пушена плънка
 
Необходими продукти:
2 домата
3 яйца
300 г брашно
сол и черен пипер на вкус
2 с. л. горчица
150 г пушено сирене
150 г пушен кашкавал
1 краставица
2 тиквички
олио за маслена баня
 

Начин на приготвяне:
1
Зеленчуците се измиват, почистват се и се нарязват на тънки кръгчета с дебелина около половин сантиметър.
2
Кашкавалът се настъргва в купа и към него се прибавя нарязаното на парчета пушено сирене. Смесват се и се намачкват добре с вилица. Овкусява се с горчицата, сол и пипер.
3
Хапките се приготвят, като всяко зеленчуково кръгче се овалва в брашното и към него се залепва по 1 ч. л. от сместа. След това се потапя в разбитите яйца.
4
Така получените хапки се панират на маслена баня. Поднасят се леко охладени.
 
Съвети:
Към хапките може да бъде поднесен млечен сос, приготвен от 200 мл кисело мляко, 100 г майонеза и 3–4 стръка копър.
Освен на колелца зеленчуците могат да се нарежат и по диагонал.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


213 ДУШИ ОНЛАЙН
Георги Вучков се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Крем карамел с кафе
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта