Хрупкави зеленчуци с пушена плънка

Дата: 29.04.2010
Източник: Бон Апети
Хрупкави зеленчуци с пушена плънка
 
Необходими продукти:
2 домата
3 яйца
300 г брашно
сол и черен пипер на вкус
2 с. л. горчица
150 г пушено сирене
150 г пушен кашкавал
1 краставица
2 тиквички
олио за маслена баня
 

Начин на приготвяне:
1
Зеленчуците се измиват, почистват се и се нарязват на тънки кръгчета с дебелина около половин сантиметър.
2
Кашкавалът се настъргва в купа и към него се прибавя нарязаното на парчета пушено сирене. Смесват се и се намачкват добре с вилица. Овкусява се с горчицата, сол и пипер.
3
Хапките се приготвят, като всяко зеленчуково кръгче се овалва в брашното и към него се залепва по 1 ч. л. от сместа. След това се потапя в разбитите яйца.
4
Така получените хапки се панират на маслена баня. Поднасят се леко охладени.
 
Съвети:
Към хапките може да бъде поднесен млечен сос, приготвен от 200 мл кисело мляко, 100 г майонеза и 3–4 стръка копър.
Освен на колелца зеленчуците могат да се нарежат и по диагонал.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


172 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта