Хрупкави зеленчуци с пушена плънка

Дата: 29.04.2010
Източник: Бон Апети
Хрупкави зеленчуци с пушена плънка
 
Необходими продукти:
2 домата
3 яйца
300 г брашно
сол и черен пипер на вкус
2 с. л. горчица
150 г пушено сирене
150 г пушен кашкавал
1 краставица
2 тиквички
олио за маслена баня
 

Начин на приготвяне:
1
Зеленчуците се измиват, почистват се и се нарязват на тънки кръгчета с дебелина около половин сантиметър.
2
Кашкавалът се настъргва в купа и към него се прибавя нарязаното на парчета пушено сирене. Смесват се и се намачкват добре с вилица. Овкусява се с горчицата, сол и пипер.
3
Хапките се приготвят, като всяко зеленчуково кръгче се овалва в брашното и към него се залепва по 1 ч. л. от сместа. След това се потапя в разбитите яйца.
4
Така получените хапки се панират на маслена баня. Поднасят се леко охладени.
 
Съвети:
Към хапките може да бъде поднесен млечен сос, приготвен от 200 мл кисело мляко, 100 г майонеза и 3–4 стръка копър.
Освен на колелца зеленчуците могат да се нарежат и по диагонал.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanya Bozhikova се регистрира в сайта.
Bahri Ahmedov се регистрира в сайта.
е се регистрира в сайта.
Ivan Soitarov се регистрира в сайта.
Marina Zhelyazkova коментира рецептата Кюфтета от просо
Кремена коментира рецептата Адана кебап
Lilyana. се регистрира в сайта.
Lilia Alexandrova коментира рецептата Пилешка пита с фиде
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта