Родопска пълнена тиква със свинско месо

Дата: 06.10.2005
Източник: Бон Апети
Родопска пълнена тиква със свинско месо
 
Необходими продукти:
1 тиква (1,200 г)
2 щипки ким
2 щипки черен пипер
2 щипки смлян кориандър
1-2 с. л. соев сос
5-6 с. л. олио
1 стрък мащерка
3 скилидки чесън
2 глави лук
200 г царевица
200 г стерилизирани гъби
2 свински котлета (300 г)
1 шепа сол за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Родопска пълнена тиква със свинско месоКапакът на една полузряла тиква се отрязва и се оставя настрана. Тиквата се почиства от семките, посолява се и се оставя да престои около един час, след което се изплаква.
2
Родопска пълнена тиква със свинско месо 2Лукът се нарязва наситно. Котлетите се обезкостяват и се нарязват на малки парчета. Олиото се сгорещява, в него се запържва лукът, след което се прибавят парченцата месо.
3
Родопска пълнена тиква със свинско месо 3Гъбите се нарязват наедро, чесънът – наситно. Добавят се към запърженото месо заедно със соевия сос и царевицата. Плънката се овкусява с подправките.
4
Родопска пълнена тиква със свинско месо 4Тиквата се пълни с готовата плънка. Пече се около 2 часа в предварително загрята до температура 150 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2013
Невероятно вкусно, стана ни любима.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


310 ДУШИ ОНЛАЙН
Мария се регистрира в сайта.
Hristina Markova се регистрира в сайта.
Didi Nikolova се регистрира в сайта.
М. Томова коментира рецептата Питки със сирене
Yildiz Genchay се регистрира в сайта.
G. коментира рецептата Яхния от зелен фасул
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта