Боб с пушено месо в гърне

Гост: Йонко Кичуков, механа "Беловидово"
Източник: Бон Апети
Дата: 04.10.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг пъстър боб
400 г свински пушен бут
4 глави лук
4 моркова
4 чушки
3 домата
2 ч. л. джоджен


Начин на приготвяне:
1
Боб с пушено месо в гърне
Бобът се накисва предварително във вода и се оставя да престои. След това се отцежда, прехвърля се в глинено гърне и се залива с 3 части студена вода.
2
Боб с пушено месо в гърне 2
Лукът, морковите и чушките се нарязват наедро и се прибавят към боба. Вари се един час на жар (или във фурна при температура 180 градуса).
3
Боб с пушено месо в гърне 3
След това се прибавя нарязаният на кубчета бут и ври още около 30 минути. Изсипват се нарязаните домати и се посолява. Ястието се вари 30 минути, накрая се подправя с джоджен и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: