Родопско гърне

Дата: 02.05.2008
Източник: Бон Апети
Родопско гърне
 
Необходими продукти:
300 г консервирано телешко месо
400 мл зеленчуков бульон
10 листа пресен джоджен
2-3 щипки риган
125 г краве масло
4 картофа
1 морков
1/2 стрък праз лук
5-6 чушки
3 глави лук
50 г сушени печурки
100 г гъби
3 домата
200 г агнешко бонфиле
1 бр. пилешки гърди
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Родопско гърнеПразът се нарязва наедро, гъбите - на филии и се задушават в масло.
2
Родопско гърне 2Агнешкото и пилешкото месо се нарязват и се запържват в масло.
3
Родопско гърне 3Глинен гювеч се намазва с масло и на дъното се нареждат нарязаните на шайби глави лук.
4
Родопско гърне 4Прибавят се задушените в масло месо, праз и гъби и нарязаните наедро картофи и морков.
5
Родопско гърне 5Подправя се с риган и джоджен.
6
Родопско гърне 6Доматите се настъргват на едро ренде и се задушват в тиган с малко сол, докато водата се изпари.
7
Родопско гърне 7Доматите се прибавят в гърнето заедно с телешкото месо, чушките и бульона. Ястието се пече във фурна на 200 градуса около 45 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


235 ДУШИ ОНЛАЙН
Сабие Джамбазка се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Тутманик
Pavlina Koleshova коментира рецептата Тутманик
Joanna1309 публикува рецептата Пица с песто
Анна коментира рецептата Крем супа от боб
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Щрудел с круши
Василка Чобанова се регистрира в сайта.
Десислава публикува рецептата Руло „Стефани“
Ками Георгиева се регистрира в сайта.
We Believe се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта