Агнешко с грах

Рецепта от кърджалийския край
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Агнешко с грах
 
Необходими продукти:
600 г агнешко месо с кост
1 буркан стерилизиран грах (600 г)
3-4 стръка зелен лук
2 домата
1 ч. л. червен пипер
2 с. л. доматено пюре
2 с. л. брашно
4 с. л. олио
2 стръка копър
4-5 стръка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Агнешко с грах
Лукът се нарязва наситно и се задушава в загрятото олио.
2
Агнешко с грах 2
Агнешката плешка се нарязва на парчета и заедно с костите се прибавя към лука. Разбърква се за кратко и се задушава 10 минути под капак в собствен сос.
3
Агнешко с грах 3
Овкусява се с червения пипер, солта и разреденото в малко вода доматено пюре.
4
Агнешко с грах 4
Сипва се вода, посолява се и се добавя отцеденият от водата грах.
5
Агнешко с грах 5
Брашното се запича в сух тиган, разрежда се с малко гореща вода и се смесва с ястието.
6
Агнешко с грах 6
Сместа се прехвърля в тава за печене.
7
Агнешко с грах 7
Отгоре се нареждат нарязаните на шайби домати и се пече около 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
8
Агнешко с грах 8
Към края ястието се овкусява с наситнените магданоз и копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: