Искендер кебап

Дата: 30.04.2008
Източник: Бон Апети
Искендер кебап
 
Необходими продукти:
200 г телешко бонфиле
1 щипка червен пипер
2 с. л. кисело мляко
20 г краве масло
захар и сол на вкус
2 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
3 печени чушки
2 домата
2 глави лук
50 г краве масло
1 пърленка
 

Начин на приготвяне:
1
Искендер кебапМесото се нарязва на жулиени и се запържва в половината от маслото.
2
Искендер кебап 2Доматът се настъргва на едро ренде и се задушава в останалото масло заедно с нарязания наситно лук. Добавят се зехтинът, солта, захарта и наситнените скилидки чесън.
3
Искендер кебап 3Маслото за заливката се разтопява и се смесва с киселото мляко и червения пипер.
4
Искендер кебап 4
Пърленката се нарязва на парчета и се слага в чиния. Отгоре се слага месото и се полива с доматения сос. Сипва се заливката, кебапът се гарнира с печени чушки и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мария се регистрира в сайта.
Hristina Markova се регистрира в сайта.
Didi Nikolova се регистрира в сайта.
М. Томова коментира рецептата Питки със сирене
Yildiz Genchay се регистрира в сайта.
G. коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Irena Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта