Пълнена есетра

Рецепта от кърджалийския край
Източник: Бон Апети
Дата: 30.04.2008
Пълнена есетра
 
Необходими продукти:
1 есетра (5 кг)
4-5 с. л. зехтин
5 скилидки чесън
4-5 стръка пресен лук
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. сух девесил
1 с. л. сос песто
сок от 1/2 лимон
1 домат
3 чушки
1 морков
2 глави лук
300 г филе от сом
300 г филе от шаран
4-5 стръка копър


Начин на приготвяне:
1
Пълнена есетра
Морковът и доматите се нарязват на кубчета, а главите лук – наедро.
2
Пълнена есетра 2
Лукът се задушава в загрят зехтин и се смесва с моркова.
3
Пълнена есетра 3
Добавят се нарязаните на жулиени чушки и филета от сом и от шаран.
4
Пълнена есетра 4
Слагат се нарязаните на филийки скилидки чесън.
5
Пълнена есетра 5
Подправя се с лимонов сок, девесил, песто, мащерка и копър и се разбърква.
6
Пълнена есетра 6
Прибавят се кубчетата домати и нарязаният надребно пресен лук.
7
Пълнена есетра 7

Есетрата се посолява отвътре и отвън и се пълни с получената плънка, след което се изпича 45 минути на 180 градуса.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: