Рогчета

Дата: 01.08.2015
Източник: Мая Георгиева
ТИТЛА: Хоби готвач
Рогчета
 
Необходими продукти:
600 мл прясно мляко
200 мл олио
1 кубче прясна мая
1 ч. л. захар
2 ч. л. сол
200 г краве сирене (натрошено)
1,5 кг брашно
 

Начин на приготвяне:
1
От посочените продукти замесваме меко тесто.
2
Оставяме го да удвои обема си и го разделяме на 12-15 топчета, които оформяме на фитили.
3
Подреждаме фитилите в правоъгълна тава, застлана с хартия за печене.
4
Намазваме ги с вода, с помощта на силиконова четка и ги оставяме да починат 15-20 минути.
5
Поставяме рогчетата в леко затоплена фурна и печем на 200-220 градуса, до зачервяване.




Съвет:
Изпечените рогчета покриваме с кърпа, за да „обиколят нивата си“.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


359 ДУШИ ОНЛАЙН
М. Томова коментира рецептата Питки със сирене
Yildiz Genchay се регистрира в сайта.
G. коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Irena Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта