Рулца от патладжан и хамон със сирене "Дунавия", розмарин и сос

Източник: Бон Апети
Дата: 16.02.2010
Рулца от патладжан и хамон със сирене
 
Необходими продукти:
600 г патладжан
олио за пържене
150 г хамон
200 г сирене „Дунавия“
сол и бял пипер на вкус
1/2 глава лук
1 с. л. зехтин
150 мл бяло вино
1 кубче телешки бульон
3–4 стръка розмарин
1 с. л. краве масло
кълнове и пресни подправки


Начин на приготвяне:
1
Патладжаните се режат на филии и се пържат, докато омекнат и станат златисти.
2
Върху всеки патладжан се поставят лента хамон и парче сирене. Навиват се рулца и се пекат на 200 градуса за 3–4 минути.
3
Сосът се приготвя, като лукът се реже наситно и се сотира в зехтина за 3–4 минути, след това се сипва виното и ври 5 минути, добавят се бульонът и скълцаният розмарин. Сосът ври, докато се редуцира около половината от течността. Съдът се отстранява от огъня и се прибавя маслото, като се бърка, докато се поеме от соса.
4
Рулцата се заливат със соса и се украсяват с кълнове и пресни подправки.
 
Съвет:
Сиренето „Дунавия“ може да се замени с козе или овче сирене. Рулцата може да не се пекат.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: