Рулца с печени чушки и сирене

Източник: Бон Апети
Дата: 09.09.2004
Рулца с печени чушки и сирене
 
Необходими продукти:
7-8 капии
4 клонки копър
1 щипка захар
1 ч. л.сол
4 скилидки чесън
2-3 с. л. оцет
8-9 с. л. олио
10-15 броя обезкостени маслини
перата от 1 връзка зелен лук
100 г сирене
1 домат
4 клонки магданоз



Начин на приготвяне:
1
Рулца с печени чушки и сирене
Чушките се изпичат, белят се и се изчистват от семето.
2
Рулца с печени чушки и сирене 2
В кипяща вода се поставят перата лук за около 2 минути. Веднага след това перата се прехвърлят в леденостудена вода.
3
Рулца с печени чушки и сирене 3
Всяка от почистените чушки се разрязва на две равни части. Доматът се почиства от семето и се нарязва на ивици, сиренето - на правоъгълни парчета.
4
Рулца с печени чушки и сирене 4
Върху всяко парче чушка се поставят по едно парче сирене, ивица домат и една маслина. Навива се на руло.
5
Рулца с печени чушки и сирене 5
Всяко руло се завързва с перо лук, като краищата му се отрязват.
6
Рулца с печени чушки и сирене 6
Олиото и оцетът се наливат в дълбок съд. Чесънът се намачква и се добавя в купата заедно със солта, захарта, наситнените копър и магданоз. Рулцата се заливат с винегрета, като се препоръчва преди сервиране да престоят в него 3-4 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: