Саганаки с кашкавал и чери домати

Запалете огън на масата с това гръцко ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 30.04.2012
Саганаки с кашкавал и чери домати
 
Необходими продукти:
400 г овчи кашкавал (или сирене от овче мляко)
50 мл зехтин
30 мл узо
брашно за овалване

за доматите:
400 г чери домати
1 с. л. каперси
2 с. л. зехтин
2 стръка пресен риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Саганаки с кашкавал и чери домати

Кашкавалът се нарязва на парчета с дебелина около 1–1,5 см. Потапя се в топла вода, след това в брашно, отново във вода и се завършва с брашно.

 


2
Саганаки с кашкавал и чери домати 2

Пържи се в сгорещения зехтин.

 


3
Саганаки с кашкавал и чери домати 3

Чери доматите се нарязват  надве, запържват се за кратко в сгорещения зехтин, заедно с каперсите и ригана. По желание се овкусяват със сол и черен пипер.

 


4
Саганаки с кашкавал и чери домати 4

В съда, в който ще се сервира, се разпределят доматите, отгоре парчета кашкавал, залива се с узо и се пали веднага.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2020
много е вкусно:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: