Салата "Коб"

Източник: Бон Апети
Дата: 09.09.2008
Салата
 
Необходими продукти:
200 г пилешко филе
100-150 г бекон
2-3 яйца
2-3 домата
1 авокадо
черен пипер на вкус
1 скилидка чесън
2 ч. л. лимонов сок
1 1/2 к. ч. зехтин
2 ч. л. винен оцет
1 ч. л. сос “Уорчестър”
1 ч. л. горчица
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата
Пилешкото месо се нарязва на филета, поръсва се със сол, зехтин и черен пипер и се запича във фурна на 220 градуса.
2
Салата
Яйцата се слагат в касерола с вода и се варят около 12 минути след кипването на водата.
3
Салата
Доматите се почистват и се нарязват на кубчета.
4
Салата
Авокадото се разрязва на две части, семето се отстранява и месестата част се изважда с помощта на лъжица. Поръсва се с лимонов сок.
5
Салата
Скилидката чесън се наситнява и се смесва с горчицата, лимоновия сок, винения оцет, захарта, белия пипер и солта.
6
Салата
Добавят се сосът “Уорчестър” и зехтинът и се разбърква.
7
Салата
Зелената салата се нарязва и се аранжира с пилешкото месо, парченцата домати и авокадото.
8
Салата
Беконът и синьото сирене се нарязват на парченца и се нареждат по края на платото.
9
Салата
Салатата се овкусява със соса и се поръсва с настърганите сварени яйца.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: