Салата от броколи в азиатски стил

Свежа и нестандартна
Източник: Бон Апети
Дата: 06.11.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава броколи (600 г)
2 моркова
2 стръка стеблена целина
100 г сурово кашу
1 глава червен лук

за дресинга:
6 с. л. светъл соев сос
4 с. л. тъмно сусамово олио
1 лайм
1 скилидка чесън


Начин на приготвяне:
1
Салата от броколи в азиатски стил
Броколите се накъсват на малки розички. Ако кочанът е голям, се бели и се нарязва на ивички. Розичките се бланшират в кипяща подсолена вода, докато омекнат леко, но да останат хрупкави. Изваждат се от съда и се шокират в леденостудена вода. На тяхно място се бланшират ивичките от кочана и също се охлаждат.
2
Салата от броколи в азиатски стил 2
Морковите се обелват и се нарязват на ивици, червеният лук се реже натънко, а стръковете целина се обелват и се режат косо на парчета.
3
Салата от броколи в азиатски стил 3
Кашуто се запича на сух тиган до златисто и се охлажда.
4
Салата от броколи в азиатски стил 4
Дресингът се приготвя, като се смесват настърганата кора и сокът от лайма, соевият сос, смачканият на паста чесън и сусамовото олио, и се разбърква.
5
Салата от броколи в азиатски стил 5
В голяма купа се слагат целината, морковите, червеният лук и броколите. Разбъркват се с дресинга и салатата се поднася поръсена с ядките кашу.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2018
Вкусно
3.
Изпрати
лично съобщение

02.06.2015
Наистина много вкусно ! Замених червения лук със зелен ,пресен лук ..Стана много вкусно !
2.
Изпрати
лично съобщение

11.03.2015
Страхотна комбинация от вкусове
1.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2014
разкошна
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



132 ДУШИ ОНЛАЙН
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: