Салата от черна леща и моркови

Интересна и с впечатляващ вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 21.05.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 връзки пресни моркови
200 г черна леща
100 г кисело мляко
1 скилидка чесън
1/2 връзка магданоз
1 дафинов лист
4 с. л. зехтин
3 с. л. сок от лимон
2 с. л. люта паста „Хариса“
1/2 с. л. мед
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от черна леща и моркови
Лещата се сварява в 2 литра вода, заедно с чесъна, дафиновия лист и стеблата от магданоза. Отцежда се.
2
Салата от черна леща и моркови 2
Чесънът, дафиновият лист и стеблата от магданоз се отстраняват. Топлата леща се овкусява с 2 с. л. зехтин, лимонов сок, наситнен магданоз и сол на вкус. Оставя се да се охлади.
3
Салата от черна леща и моркови 3
Морковите се обелват, заливат се с останалия зехтин и меда. Посоляват се и се разбъркват.
4
Салата от черна леща и моркови 4
Подреждат се в тава с незалепващо и се пекат 15–20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор – докато започнат да се карамелизират.
5
Салата от черна леща и моркови 5
Лещата се сипва в голяма чиния.
6
Салата от черна леща и моркови 6
Отгоре се подреждат морковите, слага се от киселото мляко и се поръсва с хариса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2017
Леко и вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: