Салата от калмари с нудли

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г соеви кълнове
люта чушка на вкус
1/2 ч. л. сусамово олио
1 ч. л. захар
1 с. л. олио
2 филета аншоа
2 скилидки чесън
1 пакетче подправка с вкус на скариди
олио за пържене
1/2 от бялата част на 1 стрък праз
1 морков
1 краставица
2 калмара
1 пакетче нудли с вкус на скариди (спагети)
сокът от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Салата от калмари с нудли
Калмарите се почистват, обелват се, а гръбнакът и очите се отстраняват. След това се измиват, подсушават се добре и се нарязват на тънки колелца. Пържат се 1-2 минути на силен огън в предварително загрятото олио.
2
Салата от калмари с нудли 2
Краставицата и морковът се нарязват на пръчици и се оставят да престоят 10 минути във вода с лед. След това се отцеждат добре.
3
Салата от калмари с нудли 3
Нудълс се слагат за 2-3 минути в 1/2 л кипяща вода. След това веднага се изплакват със студена вода. Отцеждат се и се нарязват на по-дребно.

4
Салата от калмари с нудли 4
Подправката с вкус на скариди се залива с 2 с. л. вряла вода, наливат се лимоновият сок и олиото, добавят се наситнените чесън и аншоа и се разбърква с останалите продукти за дресинга. Прибавят се нудълс, зеленчуците, соевите кълнове и нарязаният на тънки ивици праз.

5
Салата от калмари с нудли 5
Салатата се сервира, покрита с топли пържени калмари.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Тарт с шоколад и ягоди
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: